Bemutatkozunk


Köszöntünk mindenkit ezen a honlapon!

† Dicsértessék a Jézus Krisztus! †

 

         Hort nem nagy község az ország sok faluja között, a Budapest-Hatvan-Gyöngyös-Miskolcot összekötõ 3-as út mentén, a Mátra dombjainak az Alföldbe nyúló szélén. A nagyvilág és országunk gépezetében csupán egy kis csavarnak látszik, de mégis a múltja az itt lakóknak és nekem, mint kántornak, hittanárnak kedves, és szívesen foglalkozunk vele. Az itt lakó emberek örömmel veszik, ha hallanak a múltjukról. Belõle erőt merítenek, és községüket még jobban megszeretik, megbecsülik.

                 A község lakói főleg mezõgazdasággal foglalkoznak. Itt meg kell említenem - hiszen errõl híres országszerte és külföldön is – a dinnyetermesztést. Finom, zamatos és a legnagyobb gyümölcs hazánkban. E mellett a paprika, paradicsom, uborka, őszibarack, alma, gabonafélék termesztése is jelentős.


               Természetesen már nagyon sok más, ipari jellegû, vagy közlekedési munkaterületeken is dolgoznak lakóink. A nyugdíjas emberek a kiskertekben megtermelt zöldségfélékkel, és gyümölcsök termelésével egészítik ki jövedelmüket.


                  Vallási szempontból a község Római Katolikus Keresztény. vannak kivételek, de nem lehet jelentősnek mondani. A más keresztény vallásúak, teljesen egybeolvadtak a katolikusokkal és aktívan részt vesznek a község vallásos életében.Szektákról nem tudni, talán elvétve 1-2 ember.


Felmérés alapján az emberek 20-25 %-a templomba járó. Ezek között vannak olyanok is, akik nem minden vasárnap, vagy rendszertelenül járnak templomba.
Lakónépesség: 3848
Lakóházak: 1497
Lakások: 1561


Hort községbe és a templomába is mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Észrevételeiket, kérdéseiket szívesen fogadjuk!.

Köszönet Juhász Jánosnak az oldal szerkesztésért.

„…Mindent Isten nagyobb dicsőségére…”


Kerüljenek beljebb!


Tóth Ferenc kántor-hittanár

 

Elérhetőségek:

3014 Hort, Bajcsy- Zs. u.36.

Tel/fax:+36 37 378-014

email:hortplebania[kukac]gmail.com